LokalneNaslovna

Održana deveta redovna sednica Skupštine opštine Gračanica

U sali Skupštine Opštine Gračanica, danas je održana deveta redovna sednica, na kojoj su odbornici ukazali na tekuće probleme na teritoriji opštine i usvojili izveštaj sa prethodne sednice.

Pred odbornicima je bilo devet tačaka dnevnog reda. Odbornici su kao prioritet na današnjoj sednici usvojili predlog o povećanju plata radnicima „Ekologije“.

– Akcenat ove Skupštine bio je upravo na komunalnim uslugama. Voda i otpad su neke stvari koje treba rešavati. JKP Ekologija je uspela da smanji plaćanje iznošenja smeća, a s druge strane će tim njenim subvencionisanjem pomoći radnicima da se podignu plate – rekao je za RTV Gračanica predsednik Skupštine Milan Dimitrijević.

Direktor Odeljenja poljoprivrede je u svom izveštaju istakao da je ove godine, s obzirom na snižavanje kriterijuma, pravo na subvencije ostvarilo stotinak poljoprivrednika više.

– U prvoj etapi imali smo konkurisanje samo za stočare i pčelare, tu je došlo do problema zato što smo imali veoma mali rok da naši poljoprivrednici konkurišu. Ove godine smo imali 766 poljoprivrednika, za razliku od prošle godine gde smo imali 625. Stotinak poljoprivrednika je više konkurisalo koje je trebalo ubaciti u sistem, parcele su morale da se ucrtaju i da se formira kompletan predmet za svakog poljoprivrednika – naglasio je Stojanović.

Odbornica Sonja Odalović insistirala je na povlasticama za lica sa invaliditetom i rekla da odgovor očekuje već na sledećoj sednici.

Na sednici je iznet i problem sa sve većim brojem pasa lutalica, koji već godinama unazad postoji na teritoriji opštine, ali za rešenje ovog problema i izgradnju azila, opština nema dovoljno sredstava. Najveći problem je to što se psi lutalice često dovoze različitim vozilima sa teritorije drugih opština, pa je apelovano na građane da ukoliko takav slučaj primete, zapišu broj tablica i prijave opštinskoj inspekciji.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button