ЛокалнеНасловна

Одржана девета редовна седница Скупштине општине Грачаница

У сали Скупштине Општине Грачаница, данас је одржана девета редовна седница, на којој су одборници указали на текуће проблеме на територији општине и усвојили извештај са претходне седнице.

Пред одборницима је било девет тачака дневног реда. Одборници су као приоритет на данашњој седници усвојили предлог о повећању плата радницима „Екологије“.

– Акценат ове Скупштине био је управо на комуналним услугама. Вода и отпад су неке ствари које треба решавати. ЈКП Екологија је успела да смањи плаћање изношења смећа, а с друге стране ће тим њеним субвенционисањем помоћи радницима да се подигну плате – рекао је за РТВ Грачаница председник Скупштине Милан Димитријевић.

Директор Одељења пољопривреде је у свом извештају истакао да је ове године, с обзиром на снижавање критеријума, право на субвенције остварило стотинак пољопривредника више.

– У првој етапи имали смо конкурисање само за сточаре и пчеларе, ту је дошло до проблема зато што смо имали веома мали рок да наши пољопривредници конкуришу. Ове године смо имали 766 пољопривредника, за разлику од прошле године где смо имали 625. Стотинак пољопривредника је више конкурисало које је требало убацити у систем, парцеле су морале да се уцртају и да се формира комплетан предмет за сваког пољопривредника – нагласио је Стојановић.

Одборница Соња Одаловић инсистирала је на повластицама за лица са инвалидитетом и рекла да одговор очекује већ на следећој седници.

На седници је изнет и проблем са све већим бројем паса луталица, који већ годинама уназад постоји на територији општине, али за решење овог проблема и изградњу азила, општина нема довољно средстава. Највећи проблем је то што се пси луталице често довозе различитим возилима са територије других општина, па је апеловано на грађане да уколико такав случај примете, запишу број таблица и пријаве општинској инспекцији.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон