КултураНасловна

Одржана премијера представе „Стилске игре“ у Грачаници

У Дому културе „Грачаница“ одржана је премијера представе „Стилске игре“ која је настала по мотивима истоименог романа Симеона Маринковића. Ову премијеру су деца глумци посветила добротвору Бранку Антићу у циљу сакупљања хуманитарне помоћи за његово лечење.

У препуној сали Дома, на опште одушевљење публике и уз овације и аплаузе, одиграна је још једна премијерна представа Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“, која је инспирисана басном „Лисица и гавран“ и која је поред забавног имала и едукативни карактер. Режију представе потписује Дејан Цицмиловић, професор глуме на Факултету уметности у Косовској Митровици.

„Задовољан сам одзивом публике, обзиром да су средства која су прикупљена за човека који је пуно помогао у позоришту. Нажалост је у таквој ситуацији да му је неопходна помоћ и јако ми је драго што је била препуна сала. Презадовољан сам са овим што су ови млади људи ово урадили јер је у глумачком смислу превише тешко. Кренула је идеја од тога да се направи једна радионица која би помогла младим глумцима која се баве позориштем да схвате шта је то лик и карактер методом имитације до идентификације, на основу одређених имитација које су доносили они су градили ликове које су презентовали вечерас“, рекао је Дејан Цицмиловић, професор глуме на Факултету уметности у Косовској Митровици.

У вечери премијере и хуманитарни, с обзиром да ће приход са представе бити усмерен за лечење Бранка Антића, председника НВО „Српска солидарност“ који је чинио многа добра и хумана дела кроз своје удружење. Александар Гуџић, испред Дома културе наглашава да ово није једина хуманитарна представа овог позоришта.

„Ово је још једна у низу акција и представа хуманитарног карактера коју ова деца глумци играју. Задњих година су помагали дечаку из Лапљег Села Василију Николићу ово је само наставак тога. Ова деца су показала, не само да су талентована, него да су племенита, хумана и имају велико srcе, а негде се на крају само то рачуна. Што се тиче саме представе „Стилске игре“ је радионичарског типа, за месец ипо дана су ови млади и талентовани људи једном специфичном методологијом професора Цицмиловића успели да раде ову представу, сличну методологију користе студенти на Факултету глуме у Митровици којима предаје професор Дејан Цицмиловић“, рекао је Александар Гуџић из Дома културе „Грачаница“.

Представу играју глумци АП „Јанићије Поповић“, од којих су многи већ остварили значајна учешћа у многим представама, као и на фестивалима.

Бранко Антић је за око седам стотина деце са Косова и Метохије обезбедио је бесплатна летовања у Црној Гори, међу том децом били су и чланови ове драмске секције. Ово је била прилика да сада они нешто учине за њега и то су на прави начин и урадили.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон