ЛокалнеНасловна

Општина Грачаница и „НВО ИНТЕГРА“ доделиле грантове младима

Филип Стоиљковић из Сушице код Грачанице радио је неколико година приватно код другог аутомеханичара, а онда када је научио занат одлучио је да отвори своју аутомеханичарску радњу. За почетак добио је помоћ у неопходној опреми и алату у вредности од 2.500 евра.

„Док сам овде радио купио делимично опрему, а остало су ми дали Општина Грачаница и пројекат Интегра из Призрена. Желим да им се захвалим у то име. За почетак ћу радити сам, а касније планирам да можда и запослим неког радника“, истакао је Стоиљковић.

Поред Филипа, у оквиру оснаживања посебно младих и не запослених Општина Грачаница у сарадњи са НВО Интегра доделила је још четири гранта у опреми у зависности од пројекта за који се аплицирало.

„Ми као локална самоуправа пре неких месец и по дана потписали смо меморандум са једном НВО, која уствари подстиче младе да покрену сами свој бизнис да би могли да постану само-одрживи, а локална самоуправа је ту да помогне све те пројекте и ми смо као општина учествовали и суфинансирали пројекте са по 400 евра“, казала је Љиљана Шубарић, градоначелница Општине Грачанице.

Од укупно пет грантова, три су добиле жене, што је учињено у циљу родне равноправности и пружања могућности и женама да покретањем свог бизниса се финансијски осамостаљују и доприносу приходовању кућног буџета.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон