Локалне

Општина Грачаница: Председница Шубарић посетила Дамјана Шабића

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић посетила је данас породицу Шабић у Новом Бадовцу чији је син Дамјан пре неколико дана физички и вербално нападнут на радном месту у тржном центру ЕТЦ у Грачаници.

Председница Шубарић је у разговору са Дамјаном Шабићем и његовом породицом казала да су овакви напади недопустиви, да уливају страх међу становништво и да су јасан показатељ лоше безбедносне ситуације у којој се српско становништво налази.

Она је нагласила да надлежни органи пре свега међународна заједница морају да озбиљније сагледају положај српског становништва и повећају ниво заштите.

Дамјан Шабић је председници општине пренео детаље инцидента наводећи да је осим физичке повреде доживео и озбиљну психичку трауму те да је уплашен за безбедност. Он је одлучан у намери да се неће враћати на старо радно место у ЕТЦ-у где је у понедељак и званично дао отказ.

Председница Шубарић која је породицу Шабић посетила заједно са директором општинског одељења Јавних служби Владицом Трајковићем додала је да ће се инцидент у којем је нападнут Дамјан Шабић из Новог Бадовца наћи као тема на првом наредном задседању општинског одбора за безбедност заједница те да од полицијских службеника очекује одговоре везане за овај случај.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон