ВестиДруштвоСрбија

Општине са Косова и Метохије на 54. Међународном сајму туризма у Београду

На 54. Међународном сајму туризма у Београду, српске општине са Косова и Метохије представљају се на штанду Канцеларије за КиМ. 

На Сајму туризма велики број институција, организација, удружења али и појединаца представља своју богату туристичку понуди али и све оно што је карактеристично јужну српску покрајину.

Пре свега, српско културно наслеђе, затим традиција у виду песме, игре и народних ношњи само је део део програма којим се представљају туристички посленици са Косова и Метохије.

Свој туристички потенцијал представља и Општина Штрпце која и те како има чиме да се похвали.

Бисер туристичке понуде Општине Штрпце, пре свега је Шар планина коју годишње посети велики број љубитеља скијања али и спортова у природи и природних лепота које ова планина нуди и током летњих месеци. 

Посетиоци су  се  придружили  излагачима и представницима општине и Канцеларије за КиМ и  домаћинској атмосфери уживали у богатој трпези и домаћим производима,  ксо што је  надалеко чувен шарски сир.

18:30 – Јевтић: Долазак гостију на Косово нема само еконмски значај, већ представља и подршку у тешким временима.

Председник општине Далибор Јевтић, уз позив  туристима  посете Сиринићку жупу, истиче да долазак гостију на Косово нема само еконмски значај за српски народ, већ представља и вид подршке у тешким временима.

,,Увек кажем да нам је посебно драго када нам долазе људи из централне Србије, као и остали туристи, не само што ће у економском смислу помоћи локално становништво, већ је нама посета свакога један вид подршке у овим тешким временима“, рекао је Јевтић.

Он је нагласио да постоји потреба за улагањем у овдашњи туризам и изразио наду ће се то и реализовати уз подршку Србије и Канцеларије за КиМ.

,,Желим да се захвалим Канцеларији за КиМ, директору Петру Петковићу и његовом тиму, председнику Александру Вучићу који је синоћ посетио наш штанд међу првима. То је за нас значајно, драго ми је што је добио поклон из Штрпца и пробао шарски сир. Нема ничег лепшег када на овај начин говоримо о лепим темама у временима када и нема баш пуно лепих вести са Косова“, закључио је Јевтић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон