Православље

Патријарх Порфирије у посети Њујорку

Патријарх српски Порфирије борави у посети Њујорку где ће сутра служити литургију у Саборној цркви Светога Саве на Менхетну и одржати више састанака посвећених наставку обнове Саборне цркве и парохијског дома у Њујорку који су оштећени у пожару на Ускрс 2016. године.

На аеродрому “Џон Ф. Кенеди“ патријарха Порфирија су касно у петак дочекали протојереј-ставрофор, старешина Саборног храма Светог Саве на Менхетну Живојин Јаковљевић и председник црквене управе Вељко Добриловић, као и деца у народној ношњи која су хлебом и сољу пожелела добродошлицу патријарху, објављено је на Фејсбук налогу српског патријарха.

На основу одлука надлежних црквених органа, Црквено-школска њујоршка општина и парохија привремено су, у циљу превазилажења насталих проблема, поверене на духовно старање и управљање патријарху Порфирију.

Патријарх борави у Њујорку у пратњи протојереја-ставрофора професора Правног факултета у Крагујевцу Велибора Џомића и протођакона професора Богословског факултета у Београду Драгана Радића и подђакона Дејана Накића.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон