КосовоНасловнаПравославље

Патријарх српски Порфирије на Бадњи дан у Грачаници на литургији и додели стипендија

Патријарх српски Порфирије служиће сутра, на Бадњи дан, свету литургију у 08:30 часова у Манастиру Грачаница. Након свете службе Његова светост ће на свечаности у Дому културе „Грачаница“ уручити стипендије средњошколцима и студентима са Косова и Метохије.

Стипендије се додељују из Задужбине Симе Андрејевића Игуманова, једног од највећих просветних и црквених добротвора  и оснивача Призренске богословије „Свети Кирило и Методије“. Бригом за младе и њихово школовање наставља се велика просветна мисија која је, захваљујући идејама и труду Игуманова оставила дубоке трагове у српској духовности, просвети и култури. На пригодној свечаности учествоваће Византијски хор „Мојсије Петровић“ из Београда, Балетска школа Дома културе „Грачаница“, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ Приштина и награђивани млади уметници  Павлина Радовановић, Андреј Михајловић, Хелена Инић и Хелена Поповић са професором Немањом Ђорђевићем.

У име добитника стипендија Задужбине говориће Аница Савић, студент Акадамије струковних студија одсек – васпитач. Своје благослове и поздраве награђенима, грађанству и уметницима упутиће патријарх српски Порфирије и епископ рашко-призренски Теодосије.

Програм ће се одржати у 13 часова у великој сали Дома културе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон