КосовоНасловна

Секулић: Треба узвршити притисак на Приштину да преиспита своју одлуку

Председник Асоцијације привредника из Грачанице Саша Секулић изјавио је, пред данашњи протест због забране улаза на КиМ робе произведене у централној Србији који ће бити одржан у северном делу Косовске Митровице, да је потребно алармирати и међународну јавност и међународни фактор у Приштини, како би Приштина преиспитала своју одлуку.

„Треба узвршити притисак на Приштину да преиспита своју одлуку“, рекао је Секулић за Т а н ј у г.

Он је истакао да одлука привремених приштинских институција наноси штету свим грађанима и подсетио да се навршило шест месеци од када је Приштина забранила улаз на КиМ робе произведене у централној Србији.

„На крају су грађани КиМ на највећем губитку, та роба која се сада увози и има је на тржишту у просеку је скупља за 20 до 30 одсто“, указао је Секулић.

Подсетио је да је чак и Америчка привредна комора пре пар месеци упутила захтев Приштини да преиспита своју одлуку, али да је Приштина остала нема на тај захтев.

Према речима Секулића, финансијски губици због те одлуке Приштине процењују на око 63 милиона евра.

Протест због забране улаза на КиМ робе произведене у централној Србији биће одржан данас у 12 часова у Косовској Митровици, испред споменика кнезу Лазару.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон