КосовоНасловнаСрбија

Петковић: Акција Приштине у ,,Рајској Бањи“ показала да границе бахатости и безобразлука Куртијевих силеџија не постоје

Приштина је потврдила своју намеру свеобухватне окупације севера Косова и поручила да Србија нема право да на било који начин помаже свом народу, нагласио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић у реаговању  на упад  Косовске агенције за приватизацију, уз асистенцију полиције у комплекс ,, Рајска бања“.

Он је нагласио да посебно у време када Срби славе своје националне и верске празнике ,,политички екстремисти у Приштини уживају у злостављању српског народа на Косову и Метохији”. 

,,Тако су и данас, на Светог Николу, припадници Куртијеве полиције упали у комплекс „Рајска бања“, у општини Звечан и оданде потпуно бесправно и под претњом силом истерали раднике који раде на одржавању истоименог хотела и ресторана”, подвукао је Петковић.

Он је истакао да је  Приштина Србима још једном  поручила  да немају право на развој својих локалних заједница, нити право на посао и социјалну сигурност.

,,Осим што су овом демонстрацијом силе још једном нападнута колективна права српског народа, прекршено је и у данашњем свету неприкосновено право на неповредивост имовине, јер екстремисти из Приштине и општинама и Српској православној цркви и приватним лицима на северу покрајине сад већ свакодневно, без икакве задршке и потребе да се за то правдају, на најбезочнији начин повређују и отимају имовину”, нагласио је Петковић.

Будући да је туристичко-рекреативни комплекс „Рајска бања“ једна од стратешких инвестиција Београда на северу Косова, Приштина је и на овај начин потврдила своју намеру свеобухватне окупације севера Косова и поручила да Србија нема право да на било који начин помаже свом народу, истиче Петковић.

,,Границе безобразлука и бахатости Куртија и његових силеџија очито не постоје, и јасно је да је данашња акција Приштине у селу Бањска део плана етничког чишћења Срба са Косова и Метохије”, поручио је Петковић , наводећи да ће и о овом нападу информисати међународну заједницу, укључујући и посреднике у дијалогу Београда и Приштине.

Извор: Саопштење ;ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон