ЛокалнеНасловна

Народ испашта, а политика влада – репортажа Ивана Миљковића награђена на 28. Интерферу

На 28. Интернационалном фестивалу репортаже и медија – Интерфер, одржаном у Пресс центру УНС-а у Београду, једна од три награђене репортаже аутора са Косова и Метохије је репортажа „Народ испашта, а политика влада“ аутора Ивана Миљковића, дописника радио Београда и уредника портала ризница.нет.

Гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Иван Миљковић је истакао да је то друга по реду награда коју је добио на Интерферу.

„Први пут сам награду на овом престижном фестивалу репортажа добио пре много година у Сомбору, ово је други пут и морам да истакнем да су ми обе награде подједнако драге јер свака представља признање за наш рад. Посебно је драго када награда дође од колега и када вам је уручи Зоран Шапоњић, који је урадио много новинских репортажа и који се по томе налази у самом врху“, казао је Миљковић и истакао важност тога да је на овогодишњем Интерферу троје аутора са Косова добило награде.

Миљковић је казао да је прича настала у повратничком селу Сига код Пећи у тренутку недавних догађаја и великих напетости на северу Косова, што се одразило и на све нас јужно.

„Назив репортаже „Народ испашта, а политика влада“ је реченица коју изговара моја саговорница у тој репортажи и каже да се комшије Албанци у почетку нису јављали, а да се сада то променило и да просто живот тече упркос свему што се догађа. У светлу немилих догађаја на северу она наглашава да народ испашта а да политика влада. То је реченица коју можемо да изговоримо било где на КиМ и која има ту тежину у било којој средини на Косову,ми заправо живимо ту реченицу. У репортажи је троје саговорника различите животне доби и оно што охрабрује у целој тој причи јесте колико је у њима снаге, воље и издржљивости да остану на своме. То је оно што треба да буде водиља и порука свима нама“, нагласио је Миљковић.

Поред Интерфера, Миљковић је до сада за свој рад добијао бројна признања и награде.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон