LokalneNaslovna

Narod ispašta, a politika vlada – reportaža Ivana Miljkovića nagrađena na 28. Interferu

Na 28. Internacionalnom festivalu reportaže i medija – Interfer, održanom u Press centru UNS-a u Beogradu, jedna od tri nagrađene reportaže autora sa Kosova i Metohije je reportaža „Narod ispašta, a politika vlada“ autora Ivana Miljkovića, dopisnika radio Beograda i urednika portala riznica.net.

Gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Ivan Miljković je istakao da je to druga po redu nagrada koju je dobio na Interferu.

„Prvi put sam nagradu na ovom prestižnom festivalu reportaža dobio pre mnogo godina u Somboru, ovo je drugi put i moram da istaknem da su mi obe nagrade podjednako drage jer svaka predstavlja priznanje za naš rad. Posebno je drago kada nagrada dođe od kolega i kada vam je uruči Zoran Šaponjić, koji je uradio mnogo novinskih reportaža i koji se po tome nalazi u samom vrhu“, kazao je Miljković i istakao važnost toga da je na ovogodišnjem Interferu troje autora sa Kosova dobilo nagrade.

Miljković je kazao da je priča nastala u povratničkom selu Siga kod Peći u trenutku nedavnih događaja i velikih napetosti na severu Kosova, što se odrazilo i na sve nas južno.

„Naziv reportaže „Narod ispašta, a politika vlada“ je rečenica koju izgovara moja sagovornica u toj reportaži i kaže da se komšije Albanci u početku nisu javljali, a da se sada to promenilo i da prosto život teče uprkos svemu što se događa. U svetlu nemilih događaja na severu ona naglašava da narod ispašta a da politika vlada. To je rečenica koju možemo da izgovorimo bilo gde na KiM i koja ima tu težinu u bilo kojoj sredini na Kosovu,mi zapravo živimo tu rečenicu. U reportaži je troje sagovornika različite životne dobi i ono što ohrabruje u celoj toj priči jeste koliko je u njima snage, volje i izdržljivosti da ostanu na svome. To je ono što treba da bude vodilja i poruka svima nama“, naglasio je Miljković.

Pored Interfera, Miljković je do sada za svoj rad dobijao brojna priznanja i nagrade.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button