Косово

Београд: Одређен притвор Тефику Мустафи осумњиченом за ратни злочин над Србима на КиМ

Тефику Мустафи, који је пре два дана ухапшен на административном прелазу Мердаре под сумњом да је као припадник тзв ОВК починио ратни злочин против цивилног становништва на Косову и Метохији, одређен је притвор до 30 дана.

Виши суд у Београду саопштио је да је судија за претходни поступак тог суда донео решење којим је према окривљеном М.Т. одређен притвор, који му може трајати најдуже 30 дана.

У саопштењу се наводи да му је притвор због постојања околности које указују на опасност од бекства, као и због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке.

Додаје се да се окривљеном М.Т. на терет ставља извршење кривичног дела Ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић саопштио је 1. јуна да је на административном прелазу Мердаре ухапшен Тефик Мустафа, који се сумњичи за ратни злочин против цивилног становништва на Косову и Метохији.

Дачић је објаснио да је Мустафа као припадник ОВК наведен у изјавама сведока као учесник у отмици полицајаца Горана Маринковића, Живојина Павића и Предрага Милошевића 19. јуна 1999. године на магистралном путу Приштина-Гњилане, код места Лабљан, након чега им се губи сваки траг.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон