КосовоНасловна

Петковић: Као сведок разговора у Бриселу, тврдим да је писање Нове неистина

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да као директни сведок разговора у Бриселу, може само да поручи да је свако слово текста о последњим разговорима у Бриселу на порталу Нова, који је наручио Драган Ђилас, а спровео Драган Шолак “чиста и безочна лаж”.

Петковић је то рекао за Т а н ј у г, а поводом писања портала Нова да је у Бриселу премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти прихватио ЗСО, а да је председник Србије Александар Вучић пристао на споразум, али да тражи да га потпише после избора.

“Зато нек не потурају друге ауторе, кад се добро зна ко иза ове лажи стоји и коме она одговара. Истом оном Ђиласу који је још 2019. године Куртија хвалио као ‘фактор помирења и најпринципијелнијег политичара’ “, рекао је Петковић.

Истиче и да одговорно тврди да у Бриселу Вучић ништа није ни потписао ни обећао, а још мање условљавао одржавањем избора, што може да потврди још седморо људи који су били у преговарачкој соби. “Напротив, председник Вучић је чврсто и недвосмислено бранио српске националне интересе и одлучно рекао и лидерима ЕУ, али и јавно, да никада неће признати независност тзв. Косова, нити се сагласити са чланством тзв. Косова у Уједињеним нацијама, агенцијама и организацијама система УН, да се никада неће сагласити са тзв. “територијалним интегритетом Косова”, већ да ће чувати територијални интегритет Србије”, нагласио је Петковић.

Према његовим речима једини који је молио странце и Запад да одложе признање тзв. Косова док се не заврше избори и не победи Борис Тадић јесте био Борко Стефановић, чији је шеф Драган Ђилас, о чему постоји небројено сведока и депеша Викиликса које то потврђују, док, наводи, за лажи и завере које свесно пласира таблоид Нова нема ни трунке утемељења.

“Таблоид Нова се служи истим лажима, као и током претходних избора, када су говорили да ће Вучић, одмах после избора увести санкције Русији. Наравно, то се није десило, као што су сви могли да се увере, јер председник Вучић и Српска напредна странка воде независну и слободарску политику у интересу свих грађана Србије. Информациони медијски рат против државе Србије и Александра Вучића неће нас никада поколебати, јер ћемо се још снажније борити за интересе српског народа, за Косово и Метохију, за будућност наше деце и наше једине државе Србије”, закључио је он.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон