ВестиКосово

Петковић: Кина никада није имала дупле стандарде, од ње смо увек имали искрену и снажну подршку 

Члан Председништва Српске напредне странке Петар Петковић састао се  са делегацијом Комунистичке партије Кине и представницима кинеске амбасаде у Београду и том приликом захвалио на принципијелном ставу Кине по питању Косова и подршци Србији у међународним организацијама, посебно у Савету безбедности Уједињених нација.

,,Као што Народна Република Кина подржава територијални интегритет и суверенитет Србије и наша земља чврсто подржава политику једне Кине. Кина никада није имала дупле стандарде и ми смо од наших кинеских пријатеља одувек имали само искрену и снажну подршку и разумевање“,  нагласио је Петковић и додао да  режим у Приштини не прихвата нити пристаје на компормис који је срж сваког дијалога.

;,Томе у прилог сведочи и одбијање већ 4.000 дана да формирају Заједницу српских општина. Уместо тога, Срби на Косову и Метохији свакодневно пролазе кроз сваковрсно физичко и институционално насиље”, оценио је Петковић и пренео да Кину и Србију повезује и чврста опредељеност за политику мира која је једини пут за решавање свих конфликата.

Петковић је истакао да је сарадња две партије, али и државе Србије и Народне Републике Кине на изузетно високом нивоу захваљујући одличним односима председника Сија и председника Вучића, наводи се у саопштењу.

„Председник Вучић и председник Си су унапредили сарадњу између СНС и КПК, што је снажно наставио и председник СНС Вучевић, а као део те сарадње и делегација Српске напредне странке боравила је у посети Народној Републици Кини. Заиста нам је била част да се уверимо у напредак Кине, као и у плодотворне потенцијале за нашу даљу сарадњу. Нама су од изузетног значаја инвестиције које долазе из Кине јер то подстиче и додатни раст наше економије“, истакао је Петковић.

Извор: Саопштење; фото: СНС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон