Косово

Петковић: Курти директно жели да изазове нове тензије на северу

Само дан уочи наставка дијалога у Бриселу, Аљбин Курти је одлучио да подигне нове тензије на северу Косова и Метохије, одласком у општину Лепосавић, а потом и одласком у Зубин Поток – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петра Петковића поводом данашњег одласка Аљбина Куртија у општине Лепосавић и Зубин Поток.

Реч је о новој претњи Србима на северу Косова и Метохије, потезу којим Курти директно жели да изазове нове тензије на северу и којим је показао да га никаква нормализација и деескалација не занимају.

Да будем сасвим јасан – Курти нема шта да тражи на северу Косова и Метохије, где није добродошао. О каквој демонстрацији силе је реч најбоље сведочи чињеница да је цео Лепосавић био блокиран приликом његовог одласка у зграду општине, где га је сачекао његов гаулајтер и лажни градоначелник. Такође, чињеница да су све улице празне у Лепосавићу и Зубином Потоку јасно показује да српски народ показује презир према овој Куртијевој провокацији.

Као сваки незван гост, Курти је морао да се окружи силним полицијским фалангама са дугим цевима које су га пратиле приликом одласка у општину Лепосавић, коју насилно и под терором води Самоопредељење, са мање од 100 освојених гласова.

Куртијев потез изазвао је револт и огорчење Срба који у њему виде окупатора који их свакодневно малтретира и над њима спроводи институционално, физичко и свако друго насиље.

Отвара се питање ко је и на који начин одобрио Куртијеву посету северу, ко је од међународних представника био обавештен, да ли су Кфор и Еулекс асистирали и дали сагласност за ову провокацију? – наглашава Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон