КосовоНасловнаСрбија

Петковић: Међународној заједници је добро познато да је Курти тај који ни после 11 година не жели да формира ЗСО

Аљбин Курти поново је безуспешно покушао да пребаци лопту за неуспех дијалога у поље Београда, служећи се при том бестидном заменом теза и обмањивањем јавности јер је он тај који крши све могуће договоре и споразуме постигнуте у Бриселу и руши сваки покушај нормализације односа са Београдом – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића. 

Комплетној међународној заједници је добро познато да је управо он тај који ни после 11 година не жели да формира Заједницу српских општина и једини који се од дијалога скрива у мишју рупу јер зна да мора да испуни преузете обавезе. У постигнутим споразумима јасно стоји ко пише Статут ЗСО и како он треба да изгледа, а Курти своје новогодишње листе жеља може да пише неком другом, пошто очигледно још увек верује у бајке.

Када се врати у реалност, тамо ће да види да ЗСО треба да има јасно дефинисане надлежности прописане у Споразуму о општим принципима из 2015. године, као и недвосмислену поруку председника Александра Вучића који је јасно рекао и представницима међународне заједнице и комплетне јавности где су наше црвене линије и да нема ни признања такозваног Косова, нити чланства у Уједињеним нацијама ни агенцијама и организацијама УН. Зато нека Курти прекине да верује у Браћу Грим.

Нама је јасно да је Курти нервозан јер су Вучић и Српска напредна странка убедљиво победили на изборима јер је он највећа брана његовој антисрпској политици и пројекту тзв. независног Косова. Зато Курти из Приштине шаље подршку ђиласовској рушилачкој опозицији у Београду.  

Једно је сигурно, као што Курти жели да његови гаулајтери буду на челу српских општина на северу КиМ са 3,5 одсто подршке и насилно и противправно се држе фотеља, тако и Ђиласовци који су изгубили изборе желе да се докопају власти и фотеља иако их народ неће. Али нека и једни и други буду уверени – док год је председника Вучића само резултази су ти који се мере – поручује Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон