ВестиКосово

Петковић: Обрадовић, амнестирајући Куртија, пристаје на његове услове за одржавање избора на КиМ

Члан Председништва СНС Петар Петковић изјавио је да је индикативно то што Бошко Обрадовић за немогућност организовања предстојећих парламентарних избора на бирачким местима на Косову и Метохији оптужује Београд, а не Аљбина Куртија који је окупирао општине са српском већином и чини све да пресече сваку везу наших сународника у јужној покрајини са Београдом.

“Сада је јасно да постоји нека врста прећутног савезништва између Куртија и дела српске опозиције, јер док Драган Ђилас хвали Куртија као великог интелектуалца, исти тај Курти као главног и најопаснијег противника својој великоалбанској политици препознаје председника Александра Вучића. Очигледно да Обрадовић, амнестирајући Куртија, заправо пристаје на његове услове за одржавање избора на Косову и Метохији – а подсетићу да он од Београда тражи признање једнострано проглашене независности тзв. „Косова“ као услов за организовање избора”, наводи Петковић у саопштењу.

“Куртијево спречавање одржавања српских избора на Косову и Метохији је између осталог и чин подршке противницима садашњег политичког курса Србије, јер није никаква тајна да Срби у нашој јужној покрајини врло снажно подржавају и председника Вучића и политику Владе Србије и тако ће бити и овога пута, јер Срби добро знају да је глас за Обрадовића заправо глас за Драгана Ђиласа и политику независног “Косова”. Зато их народ и неће!”, поручује Петковић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон