ВестиНасловнаСрбија

Петковић са институционалним представницима српског народа са КиМ, састанку присуствовао шеф дипломатије Марко Ђурић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао седанас, уочи Првог свесрпског сабора који се одржава у суботу 8. јуна у Београду, са политичким и институционалним представницима српског народа са Косова и Метохије,а састанку је присуствовао и шеф српске дипломатије и некадашњи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Петковић и Ђурић су са Србима са Косова и Метохије разговарали пре свега о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини у светлу свакодневних, једностраних и насилних потеза које Аљбин Курти спроводи пред очима међународне заједнице.

Представници српског народа са Косова и Метохије известили су директора Петковића и министра Ђурићао свим изазовима и проблемима са којима се суочава наш народ у покрајини, али и непоколебљивој решености Срба да остану и опстану на својим вековним огњиштима.

„Снага српског јединства одувек је била и биће најснажнији бедем и најгласнији одговор свима онима који мисле да могу да угасе искру српског постојања и српско име и презиме на простору Косова и Метохије, али и свуда где српски народ живи.Наш најзначајнији задатак данас јесте да сачувамо српски народ наКосову и Метохијии у томе имамо снажну подршку и залагање наше државе Србије и председника Александра Вучића“, заједнички је закључак након састанка.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон