Косово

Приштина: Настављено суђење Слађану Трајковићу, саслушан сведок тужилаштва

У Основном суду у Приштини настављено је рочиште у случају бившег косовског полицајца Слађана Трајковића који је оптужен за ратни злочин против цивилног становништва 1999. године у Вучитрну.

На данашњем рочишту саслушан је сведок тужилаштва Ш.Б. који је казао да је 1999. године протеран из Вучитрна где је живео са својом породицом. Осим његове, како је додао, протеране су многе породице.

Сведок је истакао да га је зауставила Полиција док је тражио уточиште за своју породицу. Када је дао своје исправе, полицајац је, према речима сведока, рекао ,,Слађане, ево га овај што га тражиш”, те је Трајковић, како је испричао сведок, дошао и пушком ударио га у главу и рекао му ,,ти си онај који је запалио кућу мојим ујацима”.

Након испитивања од стране тужиоца испитивање сведока настављено је од стране адвоката одбране Дејана Васића. У правном тиму Трајковића је и Јелена Кривокапић, а суђењу присуствују и чланови породице окривљеног.

Подсетимо, Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици, нешто више од месец дана пошто је са својим колегама полицајцима напустио Косовску полицију.

Извор: Радио Митровица север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон