КултураЛокалнеНасловна

Поповић: КПЗ и ове године организује Светосавску Академију и промоцију зборника „Прво перје“ и „Необично плаво“

Културно-просветна заједница Косова и Метохије, као и овдашње школе припремају се за обележавање Светог Саве. Ове године ће у част првог српског просветитеља бити одржана свечана Академија, а биће организовани и пригодни програми у школама, као и промоција зборника ученичких радова „Прво перје“ и „Необично плаво“, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Ратко Поповић, секретар Културно-просветне заједнице КиМ.

„Свечана Академија ће бити одржана 26.јануара, почеће у подне, а по традицији у оквиру програма један од културних посленика са ових простора казује беседу о Светом Сави. Поред тога, у програму ће учествовати ђаци наших школа, школе из Косовске Каменице, Музичке школе, као и Ансамбл „Венац“. Као и претходних година биће то богат програм који приређујемо у част нашег првог просветитеља“, истакао је Поповић додао да ће и ове године бити одржане промоције зборника ученичких радова „Прво перје“ и „Необично плаво“ у школама које су послале највише радова.

На свечаној Светосавској Академији биће додељена признања „Читалачко слово“, које Културно-просветна заједница Косова и Метохије додељују у сарадњи са Библиотеком у Грачаници и „Ђорђе Лекић“, које се додељује најистакнутијем просветном раднику.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон