КосовоПолитика

Поповић: Очи Срба су упрте у међународну заједницу из простог разлога, јер је влада у Приштини међународни пројекат

Безбедносна ситуација је веома тешка за Србе на Косову, који се осећају несигурно и живе у неизвесности како ће започети нови дан, изјавио је начелник Косовског управног округа Срђан Поповић. Он је за Косово онлајн нагласио да су нови напади на децу у Лапљем Селу и свештеника у Призрену последица реторике власти у Приштини.

Како је навео, Албанци сада користе и институције, како би живот Србима учинили немогућим.

,,Ситуација је, што се тиче безбедности, веома тешка, нажалост, људи се осећају несигурно, не знамо како ће да отпочне нови дан. Десио се 17. март, тада је био велики погром Срба са Косова и Метохије, сада се налазимо у истој ситуацији, с тим што сада Албанци користе софистицираније методе, односно користе институције, како би живот Срба учинили што је могуће више неподношљивим, и како би једноставно Срби отишли са својих огњишта”, истакао је Поповић.

Поповић је подвукао да су последњи инциденти који су се догодили у Лапљем Селу и Призрену последица реторике Приштине.

,,Сви смо сведоци да влада у Приштини не шаље мирољубиве поруке, из дана у дан имамо нове покушаје владе да живот српској заједници учини тежим. На сцени је и индоктринација млађих генерација, када се албански народ бомбардује таквим порукама које стижу из владе и скупштине, оно што можемо да очекујемо је ово што се тренутно дешава, напад на свештеника, напад на децу, а све је то поткрепљено институцијалним насиљем, то је укидање динара, а самим тим и укидање живота српској заједници. Видели смо ових дана да су људи забринути како ће да подмире основне животне трошкове, да плате струју, воду, купе храну”, додао је Поповић. 

Како је навео, на међународној заједници је да пронађе решење за тренутну ситуацију на Косову.

,,Видећемо да ли ће се међународна заједница покренути, да ли ће коначно пронаћи решење да све ово стане. Наше очи су упрте у међународну заједницу из простог разлога јер је влада у Приштини међународни пројекат”, рекао је Поповић.

Извор: Косово онлајн; фото: скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон