КосовоНасловна

Приштина: Одложено рочиште у случају убиства Ивановића, због техничких немогућности емитовања видео материјала

Судско рочиште оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића одложено је због немогућности да се емитују снимци са видео надзора који су доказни материјал тужиоца у овом случају.

У Основном суду у Приштини рочиште је почело јутрос, међутим, у тренутку када је присутнима требало да се прикаже доказни видео материјал, техничари суда нису успели да га емитију.

Снимци, међу којима је и онај на коме би требало да се види место у периоду након убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, није могао да се емитује. Као разлог за то судија Ваљон Куртај је навео техничке немогућности, те изразио наду да ће на следећем рочишту у понедељак, 30. октобра покушати да емитују снимке и инсталирају и испробају другу опрему.

Очекивало се да буду емитовани и снимци који, како је навео бранилац Милоша Рошића адвокат Махмут Хаљими, треба да докажу да његов клијент није на њима, као и снимци из и око просторија канцеларије у којој је убијени Ивнаовић радио.

Снимке је на прошлом рочишту донео тужилац Бурим Ћеркини, а они су затим прослеђени одбрани оптужених Марка Рошића, Недељка Спасојевића, Жарка Јовановића и Драгише Марковића. Бранилац оптуженог Радета Басаре адвокат Том Гаши је казао да њему нису потребни видео снимци јер, како тврди, његов клијент у дану убиства Ивановића није ни био на Косову.

На почетку данашњег рочишта Гаши и оптужени Басара приложили су судији Ваљону Куртају документа којима се, како тврде, доказује да је Басара у периоду од 6. до 20. јануара боравио у Хравтској.

Оливер Ивнаовић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта странке. Судски процес је почео у јулу 2021. године и ово је био први, уједно и несуспели покушај да се пред судом презентује доказни материјал у виду снимака са видео надзора забележених у дану убиства српског политичара.

Извор: Радио Митровица север; фото:КиМ

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон