ВестиДруштво

Превентивни прегледи и у Пасјану, први пут ултразвук абдомена

У општој болници у Пасјану, у периоду од 8 до 16 часова, организовани су превентивни прегледи, без упута и претходног заказивања, за пацијенте из Косовског Поморавља. Пацијентима су омогућене услуге анализе крви и комплетне крвне слике, мерење нивоа гликемије, гасне анализе, ЕКГ а по први пут и ултразвучни прегледи абдомена.

„ Ови превентивни прегледи су веома важни. Поента је открити болест на време, у почетној фази, почев од мерења крвног притиска, гликемије“, изјавио је за Ртв Пулс, др Дејан Јоцић.

„Данас по први пут радимо ултразвучне прегледе абдомена где можемо открити многе болести почев од болести јетре, односно жучне кесе, панкреаса, затим радимо и уротракт, прегледамо оба бубрега и остали део уролошког система, мокраћну бешику и простату и уколико приметимо да нешто није у реду, пацијенте шаљемо на даље испитивање“, казао је др Јоцић.

„Кроз превентивне прегледе у протеклом периоду, у болници у Пасјану, прошло је око 1.000 пацијената, нажалост откривен је велики број малигних болести“, казао је за Пулс, др Јоцић.

Превенција је кључна у раном откривању најтежих обољења и зато су овакви превентивни прегледи од огромног значаја. А кроз заказивања и осталим данима доступна је дијагностика, лабораторија и остале службе су у функцији, тако да сви који имају здравствени проблем могу да се јаве болници у Пасјану, поручује др Јоцић.

Извор: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон