КултураЛокалнеНасловна

Одржана Окружна смотра рецитатора у Грачаници

Једна од најзначанијих и најмногобројнијих такмичарских манифестација која окупља љубитеље поезија и лепог говорења стихова је смотра „Песниче народа мог“. У Дому култруре у Грачаници одржана је окружна смотра рецитатора на којој су изабрани представници за Републичко такмичење у Ваљеву.

Након одржаних општинских смотри рецитатора, Културно просветна заједница организовала је окружну смотру која је окупила ученике из свих школа које припадају Косовском округу.

“Са великим задовољством можемо истаћи да наши ученици постижу веома значајне резултате. Доказ томе јесте прошлогодишње такмичење на којем је једна од наших ученица добила прву награду на Републичкој смотри, слична ситација је била и на предпрошлом такмичењу у категорији старијих узраста. Управо због тога ову манифестацију с поносом проглашавамо једном од најуспешнијих манифестација на просторима Косова и Метохије, која се одржава традиционално” истакао је Ратко Поповић, секретар Културно просветне заједнице КиМ.

Смотра рецитатора окупила је децу од 1 до 4 и од 5 до 8 разреда основних школа и средњих школа коју су за ово такмичење припремали професори српског језика и књижевности. Међу одабранима из свих школа победили су они који су оставили најјачи утисак на публику и жири.

“Увек када сам члан жирија налазим се у не тако пријатној ситацији, јер је потребно оценити нечији труд и рад. Свако од учесника се са својим ментором припремао за ову манифестацију и зато је тешко издвојити оне који су се за нијансу више потрудили”, казао је Жарко Миленковић, председник жирија

Победник у категорији до 4 разреда је Богдан Петковић из Угљара, у категорији од 5 до 8 разреда Хелена Поповић из Грачанице, а у категорији средњошколског узраста Марко Николић из Штрпца. Најбољи на смотри рецитатора представљаће наш округ на Републичком такмичењу које ће бити одржано у Ваљеву.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон