Насловна

Радоичић пуштен да се брани са слободе

Виши суд у Београду одбио је предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора Милану Радоичићу (45) осумњиченом да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дела Удруживање ради вршења кривичних дела, Недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и Тешка дела против опште сигурности.

Суд је Радоичићу одредио меру забране напуштања боравишта, којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Србије и забрањен му је одлазак на територију АП Косово и Метохија.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања Радоичића о разлозима за одређивање притвора, одбио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора услед опасности од бекства, наводи се у саопштењу тог суда.

Наложено му је да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици, а њему је одузета путна исправа, односо пасош Србије, и упозорен је да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе.

Осумњичени је јуче на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао извршење кривичних дела која му се стављају на терет. 

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бекства.

Наредбом о спровођењу истраге обухваћено је више, за сада, непознатих лица, којима се на терет ставља кривично дело Тешка дела против опште сигурности.

Према наредби о спровођењу истраге, Радоичић се терети да је од јануара 2023. године до 24. септембра оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле, Федерација БИХ, које му је, како се наводи, испоручивано на територији Града Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а које је потом преносио и складиштио на неутврђеним локцијама на територији АП Косова и Метохије, где их је скривао у напуштеним објектима и шумама, па је као коловођа групе са више НН лица, заједничким деловањем и опште опасном радњом 24. септембра изазвао опасност за живот људи у месту Бањска на територији АП КИМ.

Извор: Т а н ј у г;

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон