Политика

Размењени споразуми између министара Владе Србије и Републике Српске

Размена потписаних докумената између ресорних министара у владама Србије и Републике Српске обављена је данас у оквиру Првог свесрпског сабора „Један народ, један сабор – Србија и Српска,“ у присуству председника Србије и Републике Српске Александра Вучића и Милорада Додика.

Меморандум о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске разменили су министарка државне управе и локалне самоуправе, Јелена Жарић-Ковачевић и министарка Управе и локалне самоуправе Сенка Јујић.

Меморандум између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске о сарадњи у области аграрних плаћања разменили су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Мартиновић и министар пољопривреде Саво Минић.

Меморандум о разумевању између Министарства културе Србије и Министарства просвете и културе РС о сарадњи у области филмске уметности и другог аудиовизуелног стваралаштва разменили су министар културе Никола Селаковић и министарка просвете и културе РС Жељка Стојичић.

Споразум о сарадњи између Министарства за бригу о породици и демографију Републике Србије и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске разменили су министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски и министарка за породицу, омладину и спорт РС Селма Чабрић.

Меморандум о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Српске ради јачања веза припадника српске дијаспоре са Републиком Србијом и Републиком Српском разменили су министар без портфеља Ђорђе Милићевић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златан Клокић.

Меморандум о заштити заједничких трговинских интереса између Министарства унутрашње и спољне трговине Републике Србије и Министарства трговине и туризма Републике Српске разменили су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и министар трговине и туризма РС Денис Шулић.

Уговор о донацији књига др Слободана Ристановића разменили су саветница председника Републике Србије Бранка Ђукић и министарка просвете и културе Владе Републике Српске Жељка Стојичић.

Размена докумената уследила је након заједничке седнице влада Србије и РС, на којој су говорили и двојица председника и патријарх Порфирије.

Извор: Танјуг, ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон