КултураНасловна

У Београду у препуној сали Центра за културу „Влада Дивљан“ одржан фестивал „Царски гласови“

Синоћ је у препуној дворани центра за културу „Влада Дивљан“ у Београду одржан други део четвртог по реду фестивала „Царски гласови“. Пред публиком која је овацијама и аплаузима поздрављала готово сваког извођача на овом концерту, наступили су млади таленти са простора Косова и Метохије, Косовоског Поморавља, Штрпца, централног дела Косова и других крајева.

Поред њих, гости на фестивалу били су и музичка група „Бројаница“, Данка Стоиљковић, Ранко Шемић, Светозар Игић, Ренато Хенц, Милан Васић. Концерту је присуствовала и помоћница директора Канцеларије за КиМ Милена Парлић, као и председник привременог органа града Приштине Новак Живић.

Фестивал није био такмичарског, већ ревијалног карактера, у складу с тим сви извођачи оставили су велики утисак на публику, а све улазнице су два дана пре концерта биле распродате и тражило се место више.

Сам концерт је био хуманитарног карактера, а сва средства прикупљена на овом концерту биће усмерена породици Доганџић из Штрпца, која живи са шесторо деце без икаквих примања, а притом им је неопходан и кров над главом. На концерту је прикупљено око 215.000 динара и 800 еура.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон