KosovoNaslovna

Sputnjik: Prekopani i blokirani lokalni putevi u Leposaviću, Kurtijevi policajci postavljaju betonske barijere

U opštini Leposavić su u toku dana prokopani putevi preko Belog Brda koji vodi ka Kopaoniku, a nešto ranije jutros put u selu Jošanica koji vodi ka Novom Pazaru, navodi Sputnjik.

Pripadnici takozvane kosovske policije su u toku prošle nedelje, prema izjavi meštana, uz pomoć teške mehanizacije prokopali puteve i postavili velike betonske ploče i na taj način odsekli mnoge građane od svojih imanja i ostavili ih bez mogućnosti da koriste puteve koji se koriste decenijama unazad.

Betonske barijere na sredini puteva,  ppstavljene su uprkos protivljenju meštana jer im je to jedini vid saobraćajne komunikacije, tako da će   mnogi zatvaranjem ovih puteva i blokadom Jarinja, koja traje već puna 23 dana, biti prinuđeni da do svojih imanja, šuma i radnih mesta putuju po više od 130 kilometara.

Pod izgovorom borbe protiv kriminala i u prethodne dve godine pripadnici kosovske policije su često prekopavali lokalne seoske puteve, a kasnije su na velike pritiske meštana i međunarodnih misija ti putevi bivali ponovo otvoreni, ali u mnogom manjem broju nego što je to bilo pre akcija policajaca, podseća Sputnjik. 

Izvor: Sputnjik; foto: Sputnjik

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button