КосовоНасловна

Спутњик: Прекопани и блокирани локални путеви у Лепосавићу, Куртијеви полицајци постављају бетонске баријере

У општини Лепосавић су у току дана прокопани путеви преко Белог Брда који води ка Копаонику, а нешто раније јутрос пут у селу Јошаница који води ка Новом Пазару, наводи Спутњик.

Припадници такозване косовске полиције су у току прошле недеље, према изјави мештана, уз помоћ тешке механизације прокопали путеве и поставили велике бетонске плоче и на тај начин одсекли многе грађане од својих имања и оставили их без могућности да користе путеве који се користе деценијама уназад.

Бетонске баријере на средини путева,  ппстављене су упркос противљењу мештана јер им је то једини вид саобраћајне комуникације, тако да ће   многи затварањем ових путева и блокадом Јариња, која траје већ пуна 23 дана, бити принуђени да до својих имања, шума и радних места путују по више од 130 километара.

Под изговором борбе против криминала и у претходне две године припадници косовске полиције су често прекопавали локалне сеоске путеве, а касније су на велике притиске мештана и међународних мисија ти путеви бивали поново отворени, али у многом мањем броју него што је то било пре акција полицајаца, подсећа Спутњик. 

Извор: Спутњик; фото: Спутњик

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон