Локалне

Вредна опрема за четрнаест организација од ИОМ-а

Четрнаест организација и удружења на територији општине Грачаница добило је вредну опрему кроз Програм ЕУ за стабилизацију заједница 4 (ЕУ-ЦСП ИВ), који у сарадњи са локалном самоуправом спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ) на Косову.

Различите организације и удружења добиле су опрему за проширење својих бизниса или делатности, а све у циљу њиховог оснаживања. У зависности од свог деловања или бизниса добили су опрему у виду рачунарске и друге дигиталне опреме, машина за проширење постојећих бизниса, спортску опрему и слично.

Опрема је подељена преко Одељења за економски развој и интеграције, а примопредаји је присуствовао директор Небојша Миловановић, који се у име добитника опреме захвалио, рекавши да ће она, пре свега, олакшати њихово функционисање.

У име општине Грачаница захвалила се и председница проф. др Љиљана Шубарић која је истакла да успешна сарадња Општине Грачаница и организације ИОМ траје дуги низ година, те да су управо томе помогнуте многе породице и бизниси.

„У том смислу, осим што смо многима пружили подршку, успели смо да допринесемо и њиховом економском развоју“, казала је председница Шубарић.

Додала је да ће се успешна сарадња наставити и даље, те да очекује да ће подршку у будућности добити сви који имају добре идеје и пројекте.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон