Косово

Срби из Сувог Дола узнемирени, полиција привела два лица са аутоматским наоружањем

Косовска полиција ухапсила је синоћ две особе у Сувом Долу, код Липљана, због поседовања нелегалног оружја и узнемиравања мештана, потврђено је за Косово онлајн у полицијској станици у Грачаници. Хапшење је уследило по пријави станара који су пријавили да су у близини зграде видели кретање непознатих особа са оружјем.

Станари су се, забринути за безбедност, окупили испред зграда у Сувом Долу, а председник кућног савета Младен Спасић истиче да је полицијска акција трајала до јутра.

„Синоћ око 11 сати увече комшија ме је позвао и саопштио да је његов малолетни син видео једно лице како се креће са аутоматском пушком у селу, да би ја након тога позвао остале комшије које су то све виделе и позвали смо Косовску полицију у Грачаници. Њихова операција трајала је до јутра, видели смо полицијска возила да су ту, у стану. Саопштили су нам да су ухапсили два лица, да су нашли две аутоматске пушке“, истиче Спасић.

Он је истакао да је један од приведених корисник стана у Суво Долу, међутим, да се са Косова одселио пре две године, али да се сада вратио са још једним непознатим лицем.

„Окупили смо се овде као вид протеста да кажемо општини Грачаница да убудуће, када неко не живи у стану, да се не доводе разна лица, него да се та лица провере, да ли имају криминални досије или не. Јер смо овде имали ситуацију да се 20 дана креће лице  и живи у стану, а да не знамо ко је он, да ли има криминални досије, да ли је чинио нека кривилна дела, на крају, испоставило се да се креће са аутоматском пушком по селу. Видите да су жене и деца уплашени. Овде смо се доселили 2019. године, тако да нас је село прихватило лепо, било је ово мирно насеље, лепо насиље. Деца се овде играју до касно увече, до 21-22 час, када се десио тај инцидент, видите и сами да су родитељи уплашени за безбедност своје деце и надамо се да више овакви случајеви нее да се понављају“, рекао је Спасић.

Светлана Крсић је станар зграда у Сувом Долу са двоје деце и истиче да је догађај од протекле ноћи узнемирио њу и децу.

„С обзиром да се ово све дешавало јесам уплашена и због деце стварно, јер деца се играју до касно и сада је ризик да пустиш дете ван дворишта. Не знам какво је ово време дошло да људи шетају пушкама. Не знам како да објасним тај осећај и не знам шта се конкретно издешавало синоћ, али да је страшно, јесте“, рекла је она.

Заменик председнице општине Грачаница Игор Аритоновић у пратњи сарадника и председник Привременог органа општине Липљан Милана Јоксимовића обишли су данас станаре зграда у Сувом Долу.

Из Општине Грачаница потврђено је за Косово онлајн да једно од ухапшених лица има уговор о стану са општином до 28. 6., али да је прекршио уговор због чега ће му стан бити одузет.

„У уговору пише да не сме да отуђи стан и пусти лице под кирију. Општина ће да раскине уговор са лицем. 90 дана унапред смо издали саопштење да ћемо раскинути уговор са њим“, речено је из општине.

Извор: Косово онлине; Фото: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон