КосовоНасловна

Средствима организације „Солидарност за Косово“ реновиране школе у Рајановцу и Томанцу, као и амбуланта

Средствима Хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, чији је оснивач Арно Гујон“, реновиране су две школе у Косовском Поморављу, у местима Томанце и Рајановце, као и амбуланта, а представници те организације поручују да тачка није стављена и да је ово само један мали део помоћи српском народу на Косову.

Милован Симијоновић испред Хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ истиче да је за реновирање три објекта, два истурена одељења ОШ „Трајко Перић“ у Томанцу и Рајановцу, као и амбуланту, утрошено око 100.000 евра.

„Све смо то урадили да би деци било удобније, лепше и топлије у њиховим учионицама. Сав тај новац смо успели да сакупимо уз помоћ наших донатора из Француске којих има око 12.000 и који годинама свесрдно помажу нашем народу на Косову и Метохији. Настављамо да помажемо нашем народу, образовним и здравственим установама, кроз конвоје, кроз фарме које правимо, све у корист нашег народа на Косову и Метохији“, рекао је Симијоновић.

Школу у Рајановцу похађа 14 ђака. Директор ОШ „Трајко Перић“ у Великом Ропотову која има четири истурена одељења Дејан Стаменковић, истакао је да помоћ Хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ пуно значи ученицима, али и наставном особљу. 

„Услове које смо сада добили могу да кажем да се не разликују од услова које имају најопремљеније школе у Србији. Радови су обухватили комплетну замену столарије, топлотну изолацију, изградњу посебног објекта за котлару и комплетно парно грејање, постављена је струја, али су урађени и молерски радови“, рекао је Стаменковић.

Директор Здравственог центра Гњилане Зоран Перић рекао је да су око 150 мештана овог села, због неадекватне здравстеве неге, морали да због прописивања терапије одлазе до оближњег Ропотова и да ће се то променити након обнове амбуланте у Рајановцу.

„Ова амбуланта значи да су створени добри услови и ми као Здравствени центар сада сваке недеље шаљемо доктора. Захваљујући школи сада имамо интернет, позајмљујемо од њих, али имаћемо и свој, тако да је сада могуће да се овде лекови прописују као и у свакој амбуланти у равници“, рекао је Перић, додајући да није први пут да оснивач ХО „Солидарност за Косово“ Арно Гујон помаже народу на Косову.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон