KosovoNaslovna

Sredstvima organizacije „Solidarnost za Kosovo“ renovirane škole u Rajanovcu i Tomancu, kao i ambulanta

Sredstvima Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, čiji je osnivač Arno Gujon“, renovirane su dve škole u Kosovskom Pomoravlju, u mestima Tomance i Rajanovce, kao i ambulanta, a predstavnici te organizacije poručuju da tačka nije stavljena i da je ovo samo jedan mali deo pomoći srpskom narodu na Kosovu.

Milovan Simijonović ispred Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ ističe da je za renoviranje tri objekta, dva isturena odeljenja OŠ „Trajko Perić“ u Tomancu i Rajanovcu, kao i ambulantu, utrošeno oko 100.000 evra.

„Sve smo to uradili da bi deci bilo udobnije, lepše i toplije u njihovim učionicama. Sav taj novac smo uspeli da sakupimo uz pomoć naših donatora iz Francuske kojih ima oko 12.000 i koji godinama svesrdno pomažu našem narodu na Kosovu i Metohiji. Nastavljamo da pomažemo našem narodu, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, kroz konvoje, kroz farme koje pravimo, sve u korist našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Simijonović.

Školu u Rajanovcu pohađa 14 đaka. Direktor OŠ „Trajko Perić“ u Velikom Ropotovu koja ima četiri isturena odeljenja Dejan Stamenković, istakao je da pomoć Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ puno znači učenicima, ali i nastavnom osoblju. 

„Uslove koje smo sada dobili mogu da kažem da se ne razlikuju od uslova koje imaju najopremljenije škole u Srbiji. Radovi su obuhvatili kompletnu zamenu stolarije, toplotnu izolaciju, izgradnju posebnog objekta za kotlaru i kompletno parno grejanje, postavljena je struja, ali su urađeni i molerski radovi“, rekao je Stamenković.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zoran Perić rekao je da su oko 150 meštana ovog sela, zbog neadekvatne zdravsteve nege, morali da zbog propisivanja terapije odlaze do obližnjeg Ropotova i da će se to promeniti nakon obnove ambulante u Rajanovcu.

„Ova ambulanta znači da su stvoreni dobri uslovi i mi kao Zdravstveni centar sada svake nedelje šaljemo doktora. Zahvaljujući školi sada imamo internet, pozajmljujemo od njih, ali imaćemo i svoj, tako da je sada moguće da se ovde lekovi propisuju kao i u svakoj ambulanti u ravnici“, rekao je Perić, dodajući da nije prvi put da osnivač HO „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon pomaže narodu na Kosovu.

Izvor: Kosovo Onlajn

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button