КосовоНасловна

Српска листа: Курти наставља да крши постигнуте споразуме, потребна хитна реакција међународних представника

Одлуком режима Аљбина Куртија да се из Фонда за развој севера противправно одузму средства од грађана и општина на северу огољено се негирају и деградирају Бриселски споразуми који су постигнути у претходном периоду и који морају имати заштиту од стране Европске уније, која је била гарант постигнутих споразума, саопштила је Српска листа.

,,Данас смо послали писмо представницима земаља Квинте и специјалном представнику ЕУ у Приштини са јасним захтевом да најхитније зауставе ову нелегалну, противправну одлуку Куртијевог режима који не само што не поштује своје обавезе из Бриселских преговора, већ чини све да договоре који су произашли из преговора стави ван снаге“, наводи се у саопштењу.

Српска листа подсећа да се споразумом гарантовало да ће сва средства која се прикупе од увоза робе намењене за четири општине на северу, на прелазима Јариње и Брњак, користити за развој ових општина и инфраструктурне пројекте који ће побољшати квалитет живота грађана. 

..Ова одлука је апсолутно противна сврси овог фонда и важећем споразуму“, оцењује Српска листа

У саопштењу се указује да је споразумом дефинисано да се новац из фонда користи након једногласне одлуке трочланог тела који чине по један представник Приштине, Европске уније и српског народа. Наведено тело се није састало нити донело такву одлуку, те би њено извршење представљало класичну пљачку новца грађана Северне Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока.

Српска листа захтева хитну реакцију међународних представника, пре свега Европске уније, како би се спречила хајдучија и отимање новца од наших грађана. Ћутање међународних представника на евентуално извршење ове одлуке би послало ужасно лошу поруку свим нашим грађанима,  да саучествују у овој пљачки и разбојништву режима у Приштини. 

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон