КосовоНасловна

Српска листа: Локалне и међународне организације да појачају присуство на терену, посебно у мешовитим срединама

Терор над Србима наставља се широм Косова и Метохије као последица запаљиве реторике и антисрпског наратива режима у Приштини на челу са Аљбином Куртијем – наводи у саопштењу Српска листа. 

Са тим у вези синоћ је каменована зграда у Косовској Каменици у којој су смештени основна школа “Десанка Максимовић”, средња Техничка школа и Гимназија. 

 И поред свакодневних инцидената уперених против Срба од Брезовице до Јариња, овај вандалски чин је посебно узнемиравајући јер је у питању школска зграда, место где би поред породичног дома, свако дете требало да буде заштићено и безбедно. Замислите осећај и тежину одлуке родитеља српске деце у Косовској Каменици који после овог каменовања, свега пар сати касније, јутрос треба своју децу да уведу у ту исту школу и оставе их неколико сати. 

 Имајући у виду да је насиље над Србима очигледно дозвољено, јер ниједан починилац није ухапшен, а они малобројни, као у случају упуцаних Стефана и Милоша буду пуштени да се бране са слободе, онда не чуди што се репресија и насиље настављају. Једно неистражено насиље и некажњени злочинац, су подлога за ниво насиље над нашем народу.

 Апелујемо на локалне и међународне организације да појачају присуство на терену, посебно у мешовитим срединама и стану у заштиту српског народа од свакодневног малтретирања. Одговорност за будућност и опстанак српског народа је на њима – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон