KosovoNaslovna

Srpska lista: Lokalne i međunarodne organizacije da pojačaju prisustvo na terenu, posebno u mešovitim sredinama

Teror nad Srbima nastavlja se širom Kosova i Metohije kao posledica zapaljive retorike i antisrpskog narativa režima u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem – navodi u saopštenju Srpska lista. 

Sa tim u vezi sinoć je kamenovana zgrada u Kosovskoj Kamenici u kojoj su smešteni osnovna škola “Desanka Maksimović”, srednja Tehnička škola i Gimnazija. 

 I pored svakodnevnih incidenata uperenih protiv Srba od Brezovice do Jarinja, ovaj vandalski čin je posebno uznemiravajući jer je u pitanju školska zgrada, mesto gde bi pored porodičnog doma, svako dete trebalo da bude zaštićeno i bezbedno. Zamislite osećaj i težinu odluke roditelja srpske dece u Kosovskoj Kamenici koji posle ovog kamenovanja, svega par sati kasnije, jutros treba svoju decu da uvedu u tu istu školu i ostave ih nekoliko sati. 

 Imajući u vidu da je nasilje nad Srbima očigledno dozvoljeno, jer nijedan počinilac nije uhapšen, a oni malobrojni, kao u slučaju upucanih Stefana i Miloša budu pušteni da se brane sa slobode, onda ne čudi što se represija i nasilje nastavljaju. Jedno neistraženo nasilje i nekažnjeni zločinac, su podloga za nivo nasilje nad našem narodu.

 Apelujemo na lokalne i međunarodne organizacije da pojačaju prisustvo na terenu, posebno u mešovitim sredinama i stanu u zaštitu srpskog naroda od svakodnevnog maltretiranja. Odgovornost za budućnost i opstanak srpskog naroda je na njima – navodi Srpska lista.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button