КосовоНасловна

Српска листа: Међународна заједница да почне да реагује на малтретирања и шиканирања Срба на КиМ

Диктаторски режим Аљбина Куртија након што Србима укида свако људско право, наставља да измишља нове разлоге за малтретирање Срба. Сада су установили и “специјалну полицијску јединицу за облачење” која има намеру да одреди шта ће Срби облачити када излазе из својих кућа, наводи у саопштењу Српска листа. 

„Док се широм Косова и Метохије налазе билборди на којима се величају они којима се суди у Хагу због ратних злочина, мајица са мотивима српских манастира на грудима Стефана Спасојевића из Дријена се третира као провокација на етничкој основи!?“, стоји у саопштењу 

Српска листа указује да су „они исти манастири којима Куртијев режим негира српски карактер и припадност Српској Православној Цркви очигледно следећи на листи у Куртијевом плану за прогон српског народа“. 

Српска листа захтева од међународних представника да изађу из стања хибернације и реагују на свакодневно малтретирање наших грађана.

„Међународни представници да захтевају да се нормалност врати на север Косова и Метохије, а у том смилу најхитније престане прогон српског народа, отвори административни прелаз Јариње и омогући слободан проток људи, робе, медицинских материјала и лекова, чиме ће се колико толико смањити притисак на наше грађане“, истиче се у саопштењу. 

„Ћутање међународних представника на свакодневно шиканирање грађана их ставља у исту раван са диктаторским Куртијевим режимом, те ће и одговорност за положај српског народа бити колико на Куртију толико и на њима“, закључује Српска лсита.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон