KosovoNaslovna

Srpska lista: Međunarodna zajednica da počne da reaguje na maltretiranja i šikaniranja Srba na KiM

Diktatorski režim Aljbina Kurtija nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba. Sada su ustanovili i “specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje” koja ima nameru da odredi šta će Srbi oblačiti kada izlaze iz svojih kuća, navodi u saopštenju Srpska lista. 

„Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!?“, stoji u saopštenju 

Srpska lista ukazuje da su „oni isti manastiri kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi očigledno sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda“. 

Srpska lista zahteva od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana.

„Međunarodni predstavnici da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane“, ističe se u saopštenju. 

„Ćutanje međunarodnih predstavnika na svakodnevno šikaniranje građana ih stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Kurtiju toliko i na njima“, zaključuje Srpska lsita.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button