ВестиКосово

Заједничка вежба КФОР-а, Еулекса и косовске полиције „Златна сабља 2024”


Мисија КФОР-а предвођена НАТО-ом, Еулекс и косовска полиција спровешће заједничку вежбу у кампу Врело, 7. маја 2024. године, под називом „Златна сабља 2024“.
Ова вежба ће тестирати нашу способност да применимо заједничке процедуре управљања кризама у различитим безбедносним сценаријима. Укључиће значајан број особља, возила и средстава који раде широм зоне вежбе, као иу њеном окружењу и дуж суседних главних праваца.
„Златна сабља 2024“ је одраз наше дугогодишње сарадње и посвећености подршци трајној безбедности широм Косова, за добробит свих заједница.
КФОР наставља да спроводи свој мандат УН – заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999 – да обезбеди безбедно и безбедно окружење за све људе који живе на Косову, као и слободу кретања, у сваком тренутку и непристрасно. КФОР је трећи безбедносни одговор, после Косовске полиције и Мисије владавине права ЕУ (ЕУЛЕКС), који делују као први и други безбедносни одговорни.
Цитат команданта КФОР-а
„Ова заједничка вежба симболизује нашу снажну посвећеност миру и стабилности на Косову. Уједињујући наше снаге и способности, показујемо нашу спремност да се суочимо са изазовима и нашу посвећеност очувању регионалне стабилности. Радујемо се успешном завршетку ове вежбе и наставку сарадње између свих укључених.
Извор:Саопштење Кфора
Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон