Косово

Српска листа: Међународни представници не виде да Куртијев режим систематски врши притисак и крши права Срба на Косову

Српска листа и српски народ су разочарани ставом међународних представника, посебно ставом немачког амбасадора Јорна Родеа, који заслепљени љубављу према ауторитарном антисрпском режиму Аљбина Куртија не виде све једностране потезе Приштине којима се систематски крше права српског народа на Косову и Метохији са циљем коначног етничког чишћења Срба са вековних огњишта – наводи се у саопштењу Српске листе.

 Подсећамо да су Срби у најбољој вери били спремни да учествују у процесу смене лажних градоначелника што су и показали потписивањем петиције у рекордном року и већем броју потписа од потребних, али да је Аљбин Курти осмислио такву референдумску процедуру која је немогућа и не спроводива, а са јединим циљем да се задрже лажни градоначелници у фотељама. Подсећамо амбасадора Родеа да је о свим препрекама и замкама у поменутом процесу био детаљно и на време упознат. 

 Шта су поштовани представници Квинте учинили да доведу до деескалације ситуације на терену, као што су обећали јуна месеца у Европском савету? Шта су урадили по питању поштовања Бриселског споразума и формирања Заједнице српских општина? Да ли су повучене илегално присутне параполицијске албанске јединице са севера Косова и Метохије? Да ли су одговарали они који су пуцали на Србе и српску децу? Да ли су међународни представници реаговали на отимање српских цркава у Винарцу, Горњем Стрмцу и Богородице Хвостанске? Да ли су зауставили неосновни правни прогон и држање у казаматима виђених Срба? 

Шта су урадили по питању лажне експропријације и отимања српске земље? Шта су урадили по питању забране избора, лекова, хране, динара? Да ли су зауставили етнички мотивисане нападе на Србе широм Косова и Метохије? Да ли су позвали да се престане са лажним оптужницама за ратни злочин против српских повратника и часних домаћина? Да ли су икада позвали на кажњавање оних који су пуцали на Бадњи дан у Стефана и Милоша Стојановића? 

 Шта су урадили када је српски народ Курти називао фашистичком милицијом и без икаквих доказа за скупштинском говорницом таргетирао Србе и Српкиње?  

Када су у питању лажни градоначелници, да ли су као што су говорили остали доследни у захтевима да они поднесу оставке? Шта су урадили да олакшају процес опозива? Шта су урадили са лажним бирачким списковима на којима се додају Албанци? Шта су урадили по питању етничке равноправности у бирачким одборима? Шта су урадили по питању претњи које су упућени Србима који су потписали петиције за смену лажних градоначелника? 

 На крају, шта су урадили да Србима живот учине лакшим и бољим? 

 На сва ова питања тужан, сраман и јасан одговор је НИШТА, или боље рећи у корист Срба ништа, али је насупрот томе режим у Приштини “кажњен” тако што су добили визну либерализацију, подигли ниво сарадње са НАТО и чини се све да добију чланство у Савету Европе.

 Толико о томе колико је искрености међународних представника о положају српског народа на Косову и Метохију који једину искрену подршку имају од наше државе Србије и председника Александра Вучића. 

 Зато што су заслепљени “демократијом” режима у Приштини међународни представници нису спремни да увиде све ове доказе који су за последицу имали нашу јасну одлуку да се не учествује у игроказима режима Аљбина Куртија. 

 На крају наглашавамо да Српска листа неће вршити никакав притисак на Србе по питању овог процеса, али ћемо видети колико то Срба неки други њихови миљеници могу да укључе у овај процес – наводи се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон