КосовоНасловна

Суд у Приштини донео одлуку о ослобађању Златана Арсића

Судско веће у основном суду у Приштини донело је одлуку о ослобађању од оптужбе Златана Арсића из Ајновца код Косовске Каменице,јер према речима судије није доказано да је исти учинио дела која му се стављају на терет.

Ово је прва ослобађајућа пресуда специјализованог већа за ратне злочине за Србина, захваљујем судском већу које је смогло снаге да сагледа све доказе и донесе овакву праведну одлуку.Он је од данас слободан човек, данас излази из притвора, провео је 11 месеци у затвору и на жалост он зна како је све то преживео али правда иако је спора ипак је достижна.

Супруга Златана Арсића Зорица, захвалила је адвокатима и свима онима који су помогли Златану да докаже своју правду.

Други адвокат у случају Златана Арсића Дејан Васић казао је да се, када је синоћ размишљао да може да дође до овакве пресуде,уплашио сопствених мисли.

,,Хвала богу и хвала судијама који су на реалан начин сагледали све чињенице.Ово што се данас догодило је пре свега победа Златанове породице и мог колеге Василија Арсића који је брилијантно водио ову одбрану у предмету,радостан сам и срећан што могу да кажем да смо данас једном и ми Срби победили.

Златан Арсић је ухапшен у марту прошле године на пункту „Бела земља“.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон