ДруштвоНасловна

Гимназија у Лапљем Селу сваке школске године упише око 40 ученика

Гимназија Приштина након ратних дешавања 1999.године била је премештена у основну школу „Миладин Митић“ у Лапљем Селу, а тек пре две године добила је своје просторије у згради новоизграђеног и модерно опремљеног средњошколског центра.

Професори и ученици сада имају знатно боље услове за рад и учење, што је и забележено постигнутим резултатима наших ученика на бројним такмичењима, као и успехом у школи, истакао је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Дејан Денић, директор Гимназије „Приштина“ са седиштем у Лапљем Селу.

Он је додао да је задовољан бројем ђака, који се одлучи да упише Гимназију.

„Ми већ годинама одржавамо континуитет када је упис у први разред у питању, што нам је изузетно драго јер се углавном ради о ученицима којима је прва жеља управо наша школа. Опште је познато да ми у понуди имамо два образовна профила, то су друштвено-језички и природно-математички на којима уписујемо по 20 ученика. Морам да истакнем да имамо ту срећу да нашу школу, углавном, уписују одлични и врлодобри ученици, који код нас стекну основу за даље школовање“, истакао је Денић.

Гимназија, у новој згради средњошколског центра у Лапљем Селу, има осам учионица, а поседује и савремене кабинете и библиотеку што ученицима и професорима олакшава рад и учење.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон