Политика

Свечани дочек кинеског председника Си Ђинпинга испред Палате Србија

Церемонија свечаног дочека кинеског председника Си Ђинпинга биће приређена у 10 часова испред Палате „Србија“, после чега ће уследити састанак председника Вучића и Сија.

Пре њихових званичних изјава за медије биће одржан пленарни састанак делегација предвођен председником Вучићем и председником Сијем.

Кинески председник Си Ђинпинг допутовао је у среду око 21.40 часова у Београд, а на аеродрому „Никола Тесла“ дочекао га је председник Србије Александар Вучић.

Кинеског председника, у чијој пратњи је и његова супруга Пенг Лијуан, дочекали су и супруга председника Вучића, Тамара Вучић, председник Владе Србије Милош Вучевић, председница Народне скупштине Ана Брнабић, министар спољних послова Марко Ђурић, као и бивши председник Србије Томислав Николић са супругом, амбасадорка Србије у Кини Маја Стефановић и кинески амбасадор у Београду Ли Минг са супругом.

Си Ђинпингова делегација броји око 400 чланова, а његов боравак у Србији обезбеђује око 3.400 полицајаца.

Ово је прва посета председника Сија Европи у последњих пет година. Он је петодневну турнеју почео посетом Француској 5. маја, а после Београда очекује га посета Будимпешти.

Извор: Т а н ј у г, РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон