Православље

Свети Архијерејски Сабор СПЦ 14. маја у Пећкој патријаршији

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, на основу члана 59 Устава Српске Православне Цркве, сазвао Свети Архијерејски Сабор у његово редовно заседање које ће свечано почети 14. маја саборном светом Литургијом са Призивом Духа Светог у храму Светих Апостола у ставропигијалној лаври Пећкој патријаршији.

Радни део највишег јерархијског, црквено-законодавног и црквено-судског тела Српске Православне Цркве, под председништвом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и уз учешће високопреосвећене и преосвећене господе епархијских архијереја, започеће сутрадан, 15. маја, у крипти Спомен храма Светог Саве на Врачару, наводи се у саопштењу СПЦ.

По процедури одређеној Пословником о раду, заседање почиње усвајањем дневног реда који чине приспели предмети достављени од стране Светог Архијерејског Синода, а наставља се разматрањем извештаја о архипастирском раду свих епархијских архијереја, централних црквених тела, органа и завода. На крају заседања Сабор ће о свом раду издати саопштење за јавност.

Извор: СПЦ

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон