КосовоЛокалне

Трибина и изложба фотографија “Погром 17. марта 2004. – Награђени злочин”

Поводом двадесет година од Погрома на Косову и Метохији, Дом културе „Грачаница“ и Галерија уметности Приштина, организују централно обележавање овог трагичног догађаја програмом „Погром – Награђени злочин“.

Програм је конципиран као својеврсна недеља сећања на Погром у оквиру које ће се кроз изложбе фотографија и уметничких слика, трибину, пројекцију филма, откривање спомен плоче жртвама и свечану академију, сагледати размере страдања којим су Срби и њихова имовина били изложени уништавању, наводи у саопштењу “Дом културе Грачаница”.

Први у низу догађаја је Трибина и изложба фотографија „Погром 17. марта 2004. – Награђени злочин“. Учесници трибине, са научне стране, покушаће да одговоре на кључна питања узрока, размера и последица мартовског Погрома, и указаће на потребу проучавања једног од највећих злочина наше савремене историје.

Изложба фотографија, од којих су неке обишле читав свет, приказује феномен зла и на угрожене тачке страдања.

На трибини ће говорити: др Радован Пилиповић, директор Архива СПЦ; проф. др Владан Виријевић; историчар Марко Марковић, директор Архива Косова и Метохије; историчар Стефан Радојковић, истрживач – сарадник Института за политичке студије у Београду.

Трибина и изложба фотографија „Погром 17. март 2004. – Награђени злочин“ ће бити одржани у понедељак 11. марта у 19 часова у Галерији Дома културе „Грачаница“, наведено је у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон