КосовоНасловна

У експозитури ПШ у Рудници до 13 часова подигнуто седам милиона динара

У месту Рудница недалеко од административног прелаза Јариње (око 2 км) постављене монтажне експозитуре Поштанске штедионице. Грађани ће сада моћи да подигну своје плате, пензије, социјална и друга примања као и остале услуге и уплате. Седам милона динара подигнуто до 13 часова.

Банка Поштанска штедионица током викенда поставила је четири монтажне експозитуре у непосредној близини прелаза. Екипа ТВ Мост се налази недалеко од Јариња у Рудници, а надлежни из банке кажу да ће овако олакшати својим клијентима са Косова континуитет у исплатама новчане готовине, али и обезбедила што ближи приступ благајнама, банкоматима, као и осталим банкарским услугама. 

Фото: ТВ Мост

Марко Павловић испред експозитуре Банке Поштанска штедионица рекао је за ТВ Мост да су експозитуре отворене на четири локације, како би олакшали људима са КиМ да не морају да путују у централну Србију да би подигли новац.

„Као што знате Србима на КиМ отежан је живот услед немогућности подизања динара. Банка Поштанска штедионица је отворила монтажне експозитуре како би олакшала људима на територији КиМ да не путују у централну Србију и излажу се додатном трошку. Ове четири локације имају радно време од 9 до 17 сати радним данима и суботом (од 9 до 17 часова). Истакао бих да су то привремени објекти који ће бити ту само док се не успостави нормалан режим рада динара и платног промета“, рекао је он.

Павловић је додао да је у последњих месец дана два пута је блокиран улаз динара на КиМ. 

„Из тог разлога поставили ове банкомате који су доступни 24 сата на свим локацијама. Људи су веома задовољни, долазе од јутрос у великом броју. Нема ограничења са подизањем новца ни на шалтерима ни на банкоматима. Радимо са три запослена да би спречили појаву гужве и да би се људим услуга што квалитетније обавила. Људи овде могу да обаве све банкарске услуге, а не само подизање новца“, рекао је Павловић.

Монтажне експозитуре постављене су на најближим могућим локацијама од прелаза, с обзиром да је такво техничко решење у датим околностима било једино изводљиво, а на располагању ће грађанима бити сваког радног дана и суботом од 9 до 17 часова. 

Грађани који су говорили за ТВ Мост наглашавају како је ово одличан потез и како је сад много лакше, јер   не морају да иду до Рашке или  Новог Пазара да би подигли новац.

До 13 часова подигнуто је седам милона динара.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон