КосовоКултураЛокалнеНасловна

У Грачаници одржан, четврти по реду, Фестивал „Царски гласови“

У великој сали Дома културе у Грачаници одржан је четврти по реду, традиционални Фестивал изворних и народних песама „ Царски Гласови“. Посвећен легендарним извођачима народне и изворне песме Мари Ђорђевић и Јордану Николићу.

На овогодишњем фестивалу, учешће је узело преко 30 извођача, више него на било ком до сада одржаном последњих година. Млади вокални солисти дошли су из многих места широм Косова и Метохије, који су се представили публици у ревијалном извођењу, док су као гости наступили Данка Стоиљковић, Ранко Шемић и Светозар Игић.

Како је истакла Данка Стоиљковић вокални солиста Радио Београда наглашава да је са великим задовољством после 10. година поново на Косову и да је ово изванредна прилика да се представе млади таленти којих на овим просторима има много.

Поред Удружења естрадних уметника и извођача Косова и Метохије, организацију фестивала помогли су и Дом културе Грачаница, као и КУД „ Етно извори“, док су сви извођачи носили етно моделе које креира и ствара Удружење жена „ Авенија“.

Сав приход од продатих улазница намењен је у хуманитарне сврхе, за лечење Луке Секулића.

Други део фестивала, како је најављено, биће одржан у Београду  12. априла у сали Влада Дивљан.

Медијски спонзори фестивала су: РТС, ТВ Хаппy,РТВ Грачаница, РТК2, ТВ Храм, ТВ Мост, ТВ Пулс.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон