Политика

Васић: Жарку Зарићу продужен притвор на два месеца

Адвокат Дејан Васић рекао је за Косово онлајн да је његовом брањенику Жарку Зарићу, против кога се води истрага због наводно извршеног кривичног дела ратног злочина, продужена мера притвора на још два месеца.
„Основни суд у Приштини је продужио поново меру судског притвора Жарку Зарићу из села Љубожде код Истока. Наш став је од почетка био да је потребно направити разлику када су у питању ти предмети за ратне злочине за оне који на Косову живе и они који немају пребивалиште овде“, рекао је Васић.

Он је подсетио да је Зарић био једини Србин повратник у свом селу.

„Од како је ухапшен, опљачкана му је кућа и живот уништен. Ми смо хтели да му се омогући да се мера судског притвора замени кућним притвором. Суд није имао слух за то, а ја ћу покушати да у жалбеном поступку пред апелационим судом да ову тему и овај став потенцирам, надам се са успехом“, поручује Васић.

Зарић је ухапшен 12. фебруара 2020. године, испред цркве у селу Љубожде по завршетку литургије која је служена поводом празника Света три јерарха. Њега је полиција пратила тог јутра, чекала док је био на литургији и одмах га ухапсила по изласку из цркве.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон