КосовоКултураНасловна

Венац организује радионице „Лако коло“

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Приштине, сада са седиштем у Грачаници, у својим просторијама је дана 16.11.2023. године организовао радионицу „Лако коло“ за ученике основних школа „Цар Лазар“ из Доње Гуштерице и „Вук Караџић“ из Лепине.

А већ данас, 17.11.2023. Ансамбл „Венац“ путује за Куманово где ће радионицу „Лако коло“ одржати и за чланове КУД-а „Српски вез“.

Лако коло предстваља тротактни играчки образац, који се може сматрати симболом играчке традиције на Косову и Метохији. Његов континуитет може се пратити до данашњих дана у пракси што говори у прилог томе да је део народног идентитета и културе људи са ових простора. Ансамбл „Венац“ са поносом наставља очување културне баштине Републике Србије.

Следећа радионица „Лако коло“ биће организована у четвртак 23.11.2023. године за ученике основних школа „Краљ Милутин“ из Грачанице и „Миладин Митић“ из Лапљег Села. Медији су добродошли да испрате ову радионицу која ће бити организована у просторијама Ансамбла „Венац“ са почетком у 13:30 сати.

Покровитељ пројекта је Министарство културе Републике Србије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон