ВестиСрбија

Вучић: Брига за људе је најважнија, она је приоритет, народ жели да их чујемо

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас на предизборном скупу Српске напредне странке и коалиције окупљене око листе „Александар Вучић – Чачак сутра“ да је много тога урађено за Чачак и Моравички округ у последњих 10 година, али да се мора наставити истим темпом и да је брига за људе најважнија.

Вучић је рекао да је на локалу овде много урађено, у Чачку и о Моравичком округу од Милановца, Лучана и Ушћа.

„Урадили смо много ствари, наравно људи живе своје животе и никада нису сасвим задовољни, али ако погледате резултате, ако погледате семафор и шта је урађено у односу на оно што смо имали пре десет година, да будемо сасвим фер, свидело се то некоме да чује или не, никада у историји, посебно дакле од Другог светског рата па на овамо, није толико тога направљено и није се том брзином напредовало“, рекао је Вучић и додао да ипак то није довољно и да мора боље.

Истакао је да се у Чачку много тога променило за кратак период и да му нико није веровао када је говорио да ће бити изграђен ауто-пут Београд – Чачак.

„Ауто-пут који је кренуо из њиве у њиву, од Уба до Лајковца, успели смо да урадимо у потпуности, да га сад продужимо до Пожеге, ускоро ће бити готово до Пожеге, неће бити гужве на Паковраћу, сад ће бити гужве код Пожеге, али ћемо и даље да настављамо према Белој земљи, дакле, иза Ужица, и даље према Котроману и Вишеграду. Имаћемо аутопут и са друге стране, због Мрчајеваца, Мршинаца, свих других места, пут према Краљеву. Изградићемо и обилазницу око Крагујевца“, рекао је Вучић.

Истакао је да представници ове листе морају више да разговарају са људима.

„Морамо да покажемо још више бриге, да разговарамо са људима, да се боримо за људе, да чујемо, да слушамо људе много више. И то је моја највећа замерка свим нашим људима по целој Србији. Да, урадили смо много, али народ хоће да га чујеш, јер је некада његова мука много већа од свих великих планова које смо направили. И ако не можеш да му решиш проблем, прими га у канцеларију, саслушај га, покажи поштовање покажи да ти је стало да покушаш да решиш његов проблем“, рекао је председник Србије.

Вучић је додао да је задовољан када види да се у околини Чачка граде дивне ствари, попут видиковца Скајвок на једном од врхова планине Каблар, које понекад, како је рекао, изгледају као трошење новца, али доприносе развоју економије.

Он је појаснио да ће такви пројекти допринети да просечна плата која је у Чачку данас око 700 евра, буде значајно већа.

„Да би била значајно већа, морамо да идемо са додатним научно-технолошким парком. Морамо да идемо са капиталним инвестицијама. Морамо да идемо са развојем високог туризма, како би долазили они који могу да потроше новац и који ће га трошити овде у околини Чачка“, рекао је Вучић.

Вучић је подсетио да је у Србији изграђено неколико стадиона који изгледају као најлепши европски и који ће омогућити да се у Србији играју и значајне утакмице европских такмичења.

„Чујем сад да ви хоћете стадион. Морамо да подигнемо у Крагујевцу, Нишу, радимо у Новом Саду јер нам то треба за такмичење младих до 21 године. Затим, 2027. или 2028. одржаће се финале Лиге Европе у Београду на националном стадиону. Поправите још мало тим, ја нећу да вам обећам, али ћу да разговарам са Синишом (Малим)“, рекао је Вучић.

Према његовим речима важно је да људи гласају за листу „Србија сутра“ јер се на тај начин гласа за будућност и за стабилност земље.

„Није (премијер Мађарске Виктор) Орбан погрешио када је рекао да се све полако креће ка највећем сукобу у историји. Постоји ли ишта што нам је потребније од унутрашње стабилности – ништа. Шта мислите зашто је једна немачка фондација пре неки дан уплатила 40 хиљада евра једној опозиционој листи овде у Чачку. Зашто они желе да наша листа не победи у Чачку. Њихов интерес је дестабилизација Србије како би Чачак користили као град платформу и за напад на стабилност у Србији“, рекао је Вучић.

Поручио је грађанима да ће имати још председника Србије, али да ниједан неће говорити оно што је он говорио у Њујорку.

„Никада се то више неће догодити, то могу унапред да вам кажем. И онда ћете се сетити свог некадашњег председника. Али ћу вам рећи једну ствар. Ја сам то могао да урадим и могао да будем храбар, не због или не само због тога што сам лично храбар, већ зато што је иза мене била Србија, зато што сам знао да имам вас, зато што сам знао шта чекате и очекујете од мене, зато што сам знао да хоћете Србију која има образ, а не Србију која ће да се повлачи пред онима којих хоће да је скрше“, изјавио је Вучић.

Каже да при прављењу коалиције нису правили калкулације, већ су хтели људима да покажу да у важном моменту за Србију иду заједно и да од народа затраже да јединствено подржи листу „Србија сутра“, без обзира на идеолошка или политичка опредељења.

Оценио је да је Србија у Њујорку успела да не укаља свој образ и да је успела да се супротстави најмоћнијима у свету, без страха.

Навео је да се пројекат Експо 2027 не тиче само Београда, већ се тај пројекат тиче и Сомбора, Ниша, Чачка, Ваљева, Ужица, Новог Сада и других градова.

Вучић је поручио да ће држава улагати стотине милиона евра у Чачак и друге српске градове.

„Али нам је зато потребна победа 2. јуна и зато вас молим да 2. јуна изађете на изборе. И посебно хоћу да позовем даме, да позовем жене, јер оне су увек чувале Србију. Оне су најодговорније, оне су најјаче и бескрајно вам хвала, драге даме, на подршци коју сте нам до сада пружале. Молим вас све да изађете на изборе 2. јуна, да их победимо“, позвао је Вучић.

Додао је да за листу окупљену око СНС Србија представља све, завет, заклетву, живот и поручио је да очекује убедљиву победу у Чачку.

„Србију никоме и ни за шта нећемо дати“, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон