ПолитикаСрбија

Вучић: Најгори сам јер нећемо да будемо слуге

Председник Србије Алекандар Вучић изјавио је, поводом писања медија у региону о његовом говору одржаном у недељу у Хали Шумице, да су га прогласили најгорим и да је регион згрожен јер је изјавио да неће да буде слуга ником другом осим свом народу.

Вучић је у видео поруци на инстаграм профилу написао да је довољно је да погледате и прочитате оне медије из региона за које знате да Србији никада никакво добро нису пожелели.

Како је рекао политичари користе речи на јавним скуповима не били убедили своје, али и представнике других политичких опција да говоре истину, али да неретко, много више од нас, неки други говоре о садржају ваших речи и о суштини онога што сте хтели да поручите.

„Јутрос док гледам новине, гледам извештаје са портала које су ми припремили сарадници, уочио сам једну добру ствар која више од свега што сам сам изговорио, говори о ситуацији у којој се налазимо. Од приштинских медија, наравно готово свих екстремистичких настројених према Србији и српском народу, до екстремних исламистичких медија из Сарајева, до многих других, сви су као опарен скочили, само због тога што сам синоћ говорио у Хали Шумице, и због две ствари, због убрзаног напретка Београда и Србије, због онога што сам рекао чињенице о платама у региону где је Србија данас прва, у региону по висини плата, али и због тога што сам рекао да Београд који се увек хвали својом космополитском душом, јесте и српски град“, рекао је Вучић.

Додаје да су га Газета и Слободна Босна напали, због тога што је рекао да „хоће да нам укину државу Србију, одузму земљу и да на факс који добијемо одговоримо са ‘да газде’, а ми нећемо да имамо газде и будемо слуге ником другом, осим да служимо свом народу“.

„Због тога сам Хитлер, због тога сам најгори у региону и због тога је регион згрожен. Народе, грађани Србије, сами закључите“, рекао је Вучић.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон