НасловнаСрбија

Вучић: Никада нећу потписати независност Косова

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да никада неће потписати независност Косова, одговарајући на, како је навео, неистине које се износе у предизборној кампањи.

Вучић је у видео поруци на Инстаграм налогу „будућностсрбијеав“ рекао да се у свакој изборној кампањи чују неистине и лажи.

„Као председник Републике морам на једну да реагујем која се не тиче мене, која се не тиче блока политичких странака које и лично поџавам, већ се тиче државе и основних постулата на којима наша земља почива. Наиме, као што су у прошлој кампањи говорили како су они против санкција Русији, а како ћу лично да их уведем 3. априла, а после избора ја нисам то учинио, а они се и до дана данашњега залажу за санкције против Руске Федерације, тако су сада измислили да сам спреман да потпишем независност Косова, само да прођу избори. Хоћу, људи Србије, да знате да је реч о ноторној лажи. И као частан човек, али не само то, већ и као човек који поштује Устав своје земље, законе своје земље и који више од свега воли свој народ на Косову и Метохији и који ће увек да се држи закона и слова заклетве положене на Мирослављевом јеванђељу, желим да вам кажем да је реч о ноторној лажи. Србију да сруше лажима не могу и зато сам сигуран да ће рад и резултати увек да победе. Никада нећу потписати независност Косова, а на част свима на политичкој сцени Србије који такве лажи износе“, поручио је председник Србије.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон