Политика

Вучић: Поносан сам што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе

Председник Србије и члан Председништва Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас да је поносан због тога што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе.

Вучић је то рекао на предизборном скупу коалиције окупљене око СНС у Ваљеву где је говорио о плановима, програмима, али и о ономе што је до сада урађено.

Вучић је рекао да је просечна плата у том граду 2012. године била 295 евра, а да је данас 703 евра и да ће бити још већа, а најавио је и реконструкцију и доградњу болнице у том граду.

Вучић је захвалио окупљенима у Ваљеву на величанственом дочеку, додајући да је још под утиском двомесечне борбе поводом Савета Европе као и око резолуције у Њујорку и да још не може ни да се привикне на све оно што се у земљи догађа.

„Ваљда нисам ни довољно концентрисан на све то, јер сам толико био посвећен томе да нисам чак ни пратио догађаје у отаџбини, већ само онолико колико је то било неопходно, буквално за обављање дужности председника.

Али сам имао сву вашу снагу, сву снагу целе наше Србије, да браним народ храбрих, да браним народ поноситих и зато се данас сваки Србин и грађани Србије осећа достојанствено и поносито, не зато што сам радио нешто више од очекиваног, већ зато што је цела Србија стајала уз мене и желела да покажемо свету да смо само обичан народ који жели да живи у слободи“, поручио је Вучић.

Он је оценио да је по нападима који долазе из региона јасно да смо макар нешто успели.

„Поносан сам на снагу Србије, поносан сам на достојанство Србије, поносан сам на то што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе“, рекао је Вучић.

„Оно што је моје обећање за Ваљевце и то сам рекао и последњи пут на отварању фабрике, то је да ћемо урадити реконструкцију болнице, доградњу болнице и у потпуности је опремити. Само да бисте имали у виду, то је негде на данашњи дан око 110 милиона евра. Свакако је једна од највећих инвестиција државе уз аутопут и брзу саобраћајницу“, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон