Србија

Вучић са основцима са Косова: Погром Срба са истом жестином траје и 20 година касније

Председник Србије Александар Вучић угостио је данас ученике основних школа са Косова, којима је захвалио што воле Србију и Београд, њихову једину земљу и једини главни град, истичући да на Косову и данас, 20 година после погрома на Србима из 2004. године, тај поргом са истом жестином и даље траје.
“Хвала што сте данас овде у Београду, са нама, на 20. годишњицу страшног погрома српског становништва у јужној српској покрајини, који истом жустрином и жестином траје и данас, 20 година касније. Чак ни методе не мењају много, уз исту сладострасну подршку оних који су их подржавали бомбама 1999. године, само мало увијеније у другачију форму“, поручио је Вучић.

Захвалио је основцима што, са својим родитељима, наставницима, директорима, воле Србију.

“Знате да је то ваша земља, да имате само један главни град, Београд, и надам се да сте имали и да ћете имати прилике да још више заволите и друге делове ваше српске отаџбине“, рекао им је председник.

Основци из свих крајева Косова, њих стотинак, бораве у Београду, у организацији Канцеларије за Косово и Метохију.

У пратњи својих наставника, стигли су јуче у главни град, обишли неке од знаменитости престонице, посетили Зоолошки врт, и нису крили радост због боравка у Београду.

Данас су, у оквиру обележавања 20 година од погрома Срба на Косову, дошли у госте председнику Вучићу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон