Главна / Вести / Косово и Метохија / Постигнут договор о управљачком тиму ЗСО

Постигнут договор о управљачком тиму ЗСО

marko_djuricУ Бриселу је, након четири дана разговора Београда и Приштине, постигнут договор о управљачком тиму за будућу Заједницу српских општина и процедури за избор шефа регионалне полиције, изјавио је саветник председника Србије Марко Ђурић.Како је новинарима објаснио Ђурић, излазећи из зграде Европске службе за спољне послове у којој се дијалог водио, управљачки тим, постављен од представника Срба са севера Косова, обављаће надлежности које ће касније преузети Заједница српских општина на Косову. Чланови тима биће Игор Каламар, Љубомир Марић, Драган Јаблановић и Дејан Радојковић.Ђурић је рекао да је постигнут и договор о припремама за избор регионалног шефа полиције у Заједници српских општина.

“На жалост, још увек нисмо успели да се договоримо о амнестији и о томе ћемо наставити да разговарамо следеће недеље”, казао је Ђурић.

Питање амнестије је од велике важности за конституисање полицијских и безбендонсних структура у ЗСО како би се избегла могућност да српски полицајци и правосудни радници буду кривично гоњени због посла који су обављали у државној служби.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …